Begin direct met online beleggen!

Bekijk het aanbod!
> Bitcoins > Beleggen in cryptocurrency: €119 euro winst met Ethereum!

Beleggen in cryptocurrency: €119 euro winst met Ethereum!

30 oktober 2017 19:28 | 1.742 keer gelezen

Enkele jaren geleden ontstond de Bitcoin, een valuta zonder de tussenkomst van een bank. Beleggen in cryptocurrency kwam daarmee ook op gang. Naast de Bitcoin ontstonden er ook vergelijkbare producten zoals de Litecoin en Ethereum. Vanaf de eerste dag is de koers van cryptocurrency’s zeer instabiel. Beleggen in cryptocurrency en dan met name in Ethereum leverde ons een mooie winst op van €119 in 8 dagen tijd. Dit artikel zal meer informatie geven over wat Ethereum is, wat de voordelen zijn van beleggen in cryptocurrency en hoe wij deze winst hebben behaald. Dit wordt besproken aan de hand van ons praktijkvoorbeeld. Om te zorgen dat u geen onnodig risico loopt bij het beleggen raden wij aan om eerst te oefenen. Zeker met cryptocurrency, wat vaak gekenmerkt wordt door de sterk fluctuerende koersen. Oefenen met fictief geld kan heel eenvoudig door een gratis demo account te openen bij een broker.Beleggen in cryptocurrency - Thumbnail

Beleggen in cryptocurrency of toch kopen?

Voordat u kunt bepalen welke optie het beste bij u past moet u meer weten over Ethereum. De oorsprong van Ethereum wordt vaak in de Bitcoin gezien. De Bitcoin is een cryptocurrency die door middel van online technologie en de blockchain mogelijk wordt gemaakt. De blockchain is een ander woord voor een grote decentrale database van alle transacties die worden georganiseerd in blokken. De veiligheid van deze blockchain bij Bitcoins is zo hoog dat er geen derde partij nodig is bij een transactie (zoals een bank).

Ethereum lijkt weinig op cryptocurrency’s, maar is wel goed te vergelijken met de structuur van de Bitcoin. Ethereum is zelfs meer dan alleen de blockchain, zo is er een speciale programmeertaal vereist om Ethereum te kunnen laten functioneren. Daarnaast zijn er net als bij Bitcoins grote en sterke supercomputers nodig die dag en nacht bezig zijn met het minen van cryptocurrency’s. Vaak geeft dit voor de meeste consumenten al een doorslag op de bovenstaande vraag. Veel mensen beschikken namelijk niet over genoeg kennis en tijd om zich te verdiepen in een programmeertaal. Daarnaast heeft het kopen van cryptocurrency’s nog een ander belangrijk nadeel ten opzichten van beleggen in cryptocurrency.

Er zijn de laatste jaren namelijk steeds meer hackers actief bezig met het kraken van een wallet, waarmee ze uw cryptocurrency kunnen stelen. Bij beleggen in cryptocurrency heeft u hier helemaal geen last van, u hoeft namelijk geen kennis te hebben over programmeren en beheert de cryptocurrency niet zelf. Hierdoor is deze keuze vele malen toegankelijker voor beginnende beleggers en handelaren die toch willen meeliften op de forse trend in cryptocurrency’s.

Wat voor soort beleggen is dat dan?

Bij beleggen in cryptocurrency wordt gebruik gemaakt van CFD beleggen. CFD staat voor Contract For Difference (CFD). Bij CFD beleggen is het niet meer nodig om een bezoek te brengen aan de bank om een order te plaatsten, maar kan er eenvoudig via internet worden gehandeld. Door gebruik te maken van een beleggingsprogramma kunt u makkelijk vanuit huis op elke gewenste tijd handelen in aandelen, indices en opties. Beleggen via een bank wordt vaak pas interessant als het om grote bedragen gaat. Bij CFD beleggen is dit precies het tegenovergestelde, aangezien het ook interessant kan zijn met kleine bedragen. Dit komt door het hefboomeffect.

Bij het hefboomeffect wordt de inleg vermenigvuldigd met een vooraf vastgestelde hefboomfactor. Hierdoor wordt de waarde van de beleggingspositie groter en is het mogelijk om meer winst te maken dan normaal. Door de hefboom is het dus mogelijk geworden om met kleine bedragen te beleggen. In dit praktijkvoorbeeld laten wij zien hoe we met een kleine inleg van €195 een mooie winst hebben behaald.

Daarnaast heeft CFD beleggen nog een aantal voordelen. Er zijn namelijk verschillende functionaliteiten binnen de beleggingssoftware die het mogelijk maken om aan risicobeheersing te doen. Zo kunt u met de profit call functie instellen dat de positie moet sluiten bij een bepaalde winst. En kunt u met de stop loss functie instellen dat de positie automatisch sluit bij een verliespunt. Winstbescherming en risicobeheersing is enorm belangrijk, maak kennis met de functionaliteiten van de beleggingssoftware door een gratis demo account te openen.

Beleggen in cryptocurrency: aanleiding

Zoals eerder aangegeven is risicobeheersing heel belangrijk. Onnodig risico lopen is erg zonde. Een groot gedeelte van de beginnende beleggers openen een positie omdat ze een gevoel hebben dat de koers een bepaalde kant op zal bewegen. Dit zorgt voor veel stress en risico, terwijl dit niet nodig is. Door een goede aanleiding te hebben voor het openen van een beleggingspositie kunt u dit vermijden.

Zoals we wel vaker in onze praktijkvoorbeelden hebben behandeld zijn er twee manieren om een aanleiding te maken. Dit kan middels een fundamentele analyse en een technische analyse. Met het oog op de kracht van herhaling geven we hieronder nog een korte toelichting op beide vormen:

Fundamentele analyses

Bij het maken van een analyse middels de fundamentele methode gaat het om het baseren van een verwachting op financiële nieuwsberichten. Door bijvoorbeeld een krantenartikel te lezen of een publicatie van de jaarcijfers van een bedrijf kunt u een verwachting vormen. Bij een negatief artikel gaan beleggers uit van een dalende koers, aangezien de populariteit van het aandeel afneemt. Bij een positief nieuwsbericht is dit precies andersom en gaat men uit van een koersstijging. De populariteit van het aandeel zal namelijk toenemen naar aanleiding van de berichtgeving.

Technische analyses

Bij het maken van een technische analyse wordt niet gekeken naar nieuwsberichten of andere invloeden van buitenaf. Er wordt hierbij enkel en alleen gekeken naar de ontwikkeling van de koers. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van diverse indicatoren in het beleggingsprogramma. Voor meer informatie over verschillende beleggingstermen en andere tips voor het beleggen in cryptocurrency verwijzen wij u graag naar onze gratis cursus beleggen met cryptocurrency’s. In dit praktijkvoorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de indicator genaamd “Alligator”. Ik hoor u nu al denken, wat heeft dit met een alligator te maken? Nou dat zullen wij hieronder nader toelichten.

Beleggen in cryptocurrency: de alligator indicator

De alligator indicator bestaat uit drie extra lijnen die om de koers heen verschijnen. Het gaat om een blauwe lijn, een rode lijn en een groene lijn. Samen zorgen de lijnen ervoor dat er een goed overzicht ontstaat van een trend op basis van drie verschillende soorten gemiddelden. De verschillende soorten lijnen worden hieronder nader toegelicht:

De blauwe lijn

De blauwe lijn maakt een gemiddelde van 13 periodes. Op deze manier is een eerste ontwikkeling te zien van een trend. De gemiddeldes van deze lijn zijn 8 periodes naar voren geschoven. De blauwe lijn wordt door beleggers ook vaak aangeduid als de “kaak” van de alligator.

De rode lijn

De rode lijn maakt ook een gemiddelde, alleen dan gebaseerd op 8 periodes in plaats van 13. Deze gemiddeldes worden ook geen 8, maar 5 periodes naar voren geschoven. Een beweging van één van de lijnen is niet per definitie een doorslaggevende factor. Het gaat meer om de verhouding tussen de drie lijnen. Deze lijn kan gezien worden als de “tanden” van de alligator.

De groene lijn

De derde en laatste lijn is de groene lijn. Deze lijn geeft ook een gemiddelde aan, maar dan over de afgelopen 5 periodes. Deze gemiddeldes zijn 3 periodes naar voren geschoven en geeft een compleet beeld samen met de andere twee lijnen. De groene lijn wordt door beleggers ook wel aangeduid als de “lippen” van de alligator.

Hoe lees ik deze indicator?

De grote vraag is natuurlijk hoe je een dergelijke indicator afleest of interpreteert. Bij deze indicator gaat het om de beweging van de lijnen in verhouding tot elkaar. Als de tanden, lippen en kaken van de alligator gesloten zijn is er een trend gaande. Oftewel als alle drie de lijnen elkaar kruisen duidt dat het begin van een trend aan. De lijnen gaan vervolgens uit elkaar en tonen zo de bek van de alligator als zijnde de voortzetting van de trend. Zodra de alligator zijn kaken, tanden en lippen weer sluit is dat het einde van de trend. Een dergelijk punt helpt bij het bepalen van het juiste instap- en uitstapmoment.

Beleggen in cryptocurrency: positie openen

Op 22 oktober 2017 opende wij ons beleggingsprogramma en zagen wij dat de alligator indicator bij de koers van Ethereum liet zien dat alle lijnen bij elkaar kwamen op 21 oktober. Wij besloten om daarom een beleggingspositie te openen met een inleg van €195. Zie onderstaande afbeelding voor een koersoverzicht tijdens het openen van de koers.Beleggen in cryptocurrency - openen koers met Alligator

Afbeelding 1 – koers bij openen positie beleggen in cryptocurrency. Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen in cryptocurrency: positie sluiten

Op 30 oktober 2017 zagen wij dat de lijnen aan het einde van 29 oktober weer bij elkaar kwamen, wat zou duiden op een verandering in de trend. Op basis daarvan besloten we onze positie te sluiten. Na het sluiten van de positie is het mogelijk om direct een resultaatoverzicht te zien in de beleggingssoftware. Zie onderstaande afbeelding voor een overzicht van het sluiten van de beleggingspositie.Beleggen in cryptocurrency - koers sluiten met Alligator

Afbeelding 2 – koers bij sluiten positie beleggen in cryptocurrency. Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen in cryptocurrency: resultaat

Direct na het sluiten van de positie kregen we een overzicht met ons resultaat. Hierin was te zien dat we een mooie winst hadden gehaald van €119,34 met een inleg van €195 in maar acht dagen tijd. Onderstaande afbeelding laat een overzicht zien van onze transactie.

Beleggen in cryptocurrency - Ethereum

Afbeelding 3 – resultaat van beleggen in cryptocurrency. Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen in cryptocurrency: conclusie

Binnen acht dagen tijd haalde wij een mooie winst van €119,34 door gebruik te maken van een nieuwe indicator. We maakte gebruik van de alligator indicator waarbij het draait om drie lijnen. Beleggen op basis van een aanleiding is extreem belangrijk, daarom raden wij altijd aan om eerst te oefenen met een gratis demo account. Met het gratis demo account kunt u kennis maken met verschillende soorten indicatoren en kunt u verschillende tactieken proberen.

Download een gratis demo account en begin met oefenen

Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

 

Aanbevolen artikelen:

Cursus beleggen fotoGratis cursus beleggen
Cursus beleggen in crytocurrency hoofdplaatjeCursus beleggen in cryptocurrency
Aandelen kopen in 4 Stappen Voor BeginnersAandelen kopen en verkopen in 4 stappen
gratis forex softwareGratis forex software
Hoofdmenu