Begin direct met online beleggen!

Bekijk het aanbod!
> Leer zelf beleggen > Leren beleggen met ervaringen: aandelen kopen en verkopen

Leren beleggen met ervaringen: aandelen kopen en verkopen

5 juni 2013 16:45 | 1.841 keer gelezen

Wilt u aandelen kopen en verkopen leren om vervolgens zelfstandig te beleggen? In dit artikel zullen wij een methode uitlichten die hiervoor uitermate geschikt is. Onze methode werkt via een gratis handelsprogrammaatje waarmee belegd kan worden op koersen uit alle hoeken van de wereld. Via deze site kunt u direct beginnen. Uw eerste winst kan al over een half uur binnen zijn.

aandelen kopen en verkopen

Beleggen kan op verschillende manieren

Beleggen heeft tegenwoordig verschillende variaties. In dit artikel zullen wij een variatie beschrijven die gericht is op het geld verdienen door vlug aandelen te kopen en weer te verkopen. Noodzakelijk hiervoor is uiteraard dat de waarde van de aandelen moet stijgen. Als dit namelijk niet gebeurt, maakt u geen winst. Als u immers aandelen koopt voor 100 euro en weer verkoopt voor diezelfde 100 euro, levert dat voor u niets op.

Aandelen kopen en verkopen met winst: de koersverandering

Maar hoe verandert die waarde?

Deze verandert doordat de koers die bij de aandelen hoort stijgt of daalt. Dit komt doordat aandelen op de beurs verhandeld worden en iedereen daar aandelen kopen en verkopen kan. Deze markt is heel erg snel. Als er opeens heel veel vraag is naar een bepaald aandeel, zal de koers hier direct op reageren door omhoog te gaan. De prijs wordt dan dus hoger.

Anderzijds werkt dit mechanisme bij een plotse afkeer precies hetzelfde; als mensen massaal van een aandeel af willen, zakt de koers gelijk in.

Logischerwijs kun je geld verdienen door te profiteren van een stijgende koers, maar dat is niet de enige mogelijkheid. Ook kan er geld verdiend worden op dalende koersen. In dit geval ‘verkoopt’ u aandelen om deze tegen een lagere koers weer terug te kopen. Omdat dit voor veel mensen nieuw is, hebben we hier een ander artikel over geschreven. Als u hierover meer wilt weten, moet u klikken op deze link.

Hoe kan ik aandelen kopen en verkopen?

De volgende vraag die op uw lippen zal liggen is: hoe kan ik aandelen kopen en verkopen? Moet ik dat via het internet doen of via de bank? Ook dit kan op verschillende manieren, maar één manier steekt er toch wel met kop en schouders boven uit, beleggen via een handelsplatform. Op deze manier kunt u waar u ook gaat beleggen.

Beleggen via een handelsplatform werkt namelijk via het internet en is beschikbaar voor uw telefoon, tablet, laptop en computer. Aandelen kopen en verkopen is met het handelsplatform geen kwestie van uren maar een bezigheid die zich uitstekend leent voor in de pauze op uw werk of ’s avonds op de bank. Hieronder ziet u een screenshot van het handelsplatform.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje3

Figuur 1, Beleggen aandelen kopen en verkopen. Klik op figuur om deze te vergroten.

Om een goed beeld te krijgen van de gang van zaken bij zo’n belegging, kunt u op onze site ervaringen met het handelsplatform lezen. De kunst van het aandelen kopen en verkopen is het kiezen van de juiste momenten. Op het juiste moment aandelen kopen of van de hand doen. Wij hebben daarom elke stap die genomen wordt om winst te halen beschreven. Onderaan het artikel staat een link naar de ervaringen

Oefen met aandelen kopen en verkopen in een oefenomgeving

Tot slot het verkrijgen van het handelsplatform. Dit kan helemaal gratis via deze site. Overigens heeft het handelsplatform naast een echte modus ook een demo omgeving. Hierin kunt u met duizenden euro’s fictief geld eindeloos aan de slag op echte koersen. Ook helemaal gratis. De ultieme leerervaring!

Wilt u aandelen kopen en verkopen? Klik dan hier voor het gratis handelsplatform!

Via deze link kunt u beleggingservaringen vinden.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Inkoop_van_eigen_aandelen

 

Aanbevolen artikelen:

Handelen in aandelen VolkswagenHandelen in aandelen Volkswagen: 26% rendement
Succesvol daghandelen: voorbeeld aandelen kopenSuccesvol daghandelen: voorbeeld aandelen kopen
Beleggen oefenenBeleggen oefenen
Cursus beleggen fotoGratis cursus beleggen
Hoofdmenu