Begin direct met online beleggen!

Bekijk het aanbod!
> Beleggen in cryptocurrency > Het verschil tussen handelen in cryptocurrency CFD’s en traditioneel beleggen

Het verschil tussen handelen in cryptocurrency CFD’s en traditioneel beleggen

6 september 2019 23:55 | 2.209 keer gelezen
Handelen in cryptocurrency versus traditioneel beleggen

Cryptocurrency’s zijn aantoonbaar de volgende stap in de financiële evolutie. Bitcoin (BTC) is de eerste gedecentraliseerde digitale valuta op basis van een systeem dat werkt zonder invloed van een centrale bank. Deze nieuwe technologie wordt gezien als een doorbraak in de financiële markten. Met de komst van de cryptocurrency is de online valutahandel sterk verbeterd. Maar zal het handelen in cryptocurrency de handel in traditionele beleggingen vervangen?

Handelen in cryptocurrency of in goud?

Mensen houden van goud, omdat het een veilige haven is. Daarom worden de meeste investeringen gedaan met dit edelmetaal. Maar de vroege goudkoortsdagen zijn voorbij; goud- en edelmetaalkopers moeten het niet meer beschouwen als een manier om snel rijk te worden. Het is echter nog steeds een goede langetermijninvestering. Dat dit al heel lang werkt is te zien in de oudheden, zo zijn er gegevens over oude goudmijnen en mijnbouwactiviteiten van meer dan 7000 jaar oud!

Vroege beschavingen begonnen goud te verhandelen rond 600 voor Christus, en het wordt nog steeds met veel enthousiasme gebruikt door handelaren en investeerders. Goud verliest ook zeker nooit zijn intrinsieke waarde als edelmetaal. Bovendien moeten we stellen dat fluctuaties veel minder extreem zijn in vergelijking met veel andere beleggingsproducten, waaronder de Bitcoin.

We kunnen ook aannemen dat goud zou kunnen terugkaatsen. De Amerikaanse dollar is negatief gecorreleerd met goud. De kosten van goudwinning kunnen aanzienlijk stijgen, en meer mijnwerkers kunnen de goudmijnactiviteiten staken. Als dat gebeurt, zullen de prijzen stijgen omdat de goudreserves beperkt zijn.

Goud is goed voor ongeveer 2% van de marktdeelname. Een verhoging zou tot prijsstijgingen moeten leiden. Bovendien kan een stijging van de inflatie de goudprijs verhogen. Aangezien de schuldquote in de ontwikkelde landen gestaag is toegenomen, is dit bovendien een teken van verdere geldhoeveelheid, wat positief is voor edelmetalen, zoals goud.

De Bitcoin daarentegen heeft tevens een eindige voorraad, maar heeft daarnaast een duidelijk verschil in vergelijking met andere investeringen. Voor het eerst hebben we iets dat niet volledig wordt gecontroleerd door een entiteit, zoals een overheid of bank. Het is echter onwaarschijnlijk dat Bitcoin goud volledig vervangt als een beleggingsactief, omdat het systeem zichzelf nog moet schalen op gemeenschappelijke markten, waar het een echt “universele” status kan bereiken en kan worden gebruikt als een legitieme vorm van valuta.

Heeft handelen in cryptocurrency een andere strategie nodig?

We zijn nu getuige van irrationeel gedrag in de cryptocurrency-markt. Mensen denken dat het de toekomst is, maar sommigen zouden kunnen beweren dat het doet denken aan de .com-bubbel en daarom hard zal kelderen. Het einde van 2018 bracht al een aantal grote prijsschommelingen voor de cryptocurrency-markt in het algemeen, waarbij de hele markt binnen een periode van 24 uur met $ 26 miljard daalde. Dit maakt het interessant om te zien hoe de markt het doet in 2019.

Als we naar het handelen in cryptocurrency kijken zien we dat de Bitcoin toch nog steeds wel de populairste cryptocurrency is. Mensen investeren daar geld, denkend dat het nooit zal worden gedevalueerd, omdat er geen centrale bank is om het te reguleren.

BTC Futures

De acceptatie van BTC-futures moet worden gezien als een zeer positieve stap voor Bitcoin. Banken stellen doorgaans dat Bitcoin over het algemeen een slechte investering is omdat het in de niet-gereguleerde ruimte valt, waardoor het “riskant” wordt genoemd; en ze zeggen dit omdat het zou kunnen gaan ten koste van de persoonlijke bankdiensten van banken, waardoor het gemakkelijker en goedkoper wordt om geld te verhandelen tussen mensen en / of handelaren die Bitcoin-technologie gebruiken.

De introductie van BTC-futures is een verhuizing naar de gereguleerde ruimte, waardoor het een verminderd risico voor het financiële profiel van Bitcoin is. Grappig genoeg, als je bedenkt wat Bitcoin de samenleving biedt, zien we dat dit tot nu toe al een schat aan rijkdom is (vooral voor landen met extreem devaluerende valuta en hyperinflatie) en dat het een platform is dat een transacteerbare service mogelijk maakt. Ondanks dat is er een mogelijkheid dat de Bitcoin ooit een waarde krijgt van 70.000 USD per Bitcoin, waarmee het een marktkapitalisatieniveau van 1 biljoen USD zou bereiken. Dit lijkt en is een enorm niveau, maar blijft slechts een fractie is van de goudmarkt, die wordt gewaardeerd op 7 biljoen USD.

Een ander groot verschil zit in het gemak. Merk hierbij op dat de Bitcoin veel gemakkelijker te gebruiken is voor transacties, in tegenstelling tot goud.

Andere Bitcoin-beleggingsrisico’s

Regeringen zouden een grote druk kunnen uitoefenen om de technologie stil te leggen, omdat dit een conflict kan opleveren met hun eigen nationale valuta, waardoor het moeilijker zou worden om monetair beleid te implementeren. Bovendien hebben banken diepe zakken en kunnen ze besluiten Bitcoin uit te kopen om hun persoonlijke bankafdeling-inkomsten te beschermen die door deze technologie worden bedreigd.

Voor de samenzweringstheoretici zou het ook mogelijk kunnen zijn dat banken en overheden hackers in dienst kunnen nemen om de technologie te verwijderen, waardoor deze onveilig wordt en een massale kapitaaluittocht binnen de cryptocurrency-markt ontstaat. Dit is een van de algemene beveiligingsrisico’s van Bitcoins. Aangezien centrale banken in de loop van de tijd steeds meer geld drukken en de waarde van ‘platte’  valuta’s blijven devalueren, kunnen hun huidige programma’s als zeer risicovol worden beschouwd. Terwijl centrale banken dergelijke wilde beslissingen nemen, laten  ze geen verantwoording zien voor het veiligstellen van de lange-termijnwaarde van hun respectieve platte valuta’s in een ‘valutaoorlog’-omgeving.

Tijdens de bubble-burst van dot.com werden conservatieve fondsen gedwongen te investeren in risicovolle hightech-aandelen, omdat hun resultaten er slecht uitzagen in vergelijking met de tech-fondsen. Hetzelfde kan gebeuren met cryptocurrency’s. Wanneer fondsen dubbelcijferig rendement behalen door een deel van hun geld in crypto te plaatsen, komt iedereen aan boord.

Maar is handelen in cryptocurrency wel veilig?

Er wordt beweerd dat Bitcoin niet kan worden gehackt, gemanipuleerd of gewijzigd; beurzen of digitale portefeuilles zijn echter kwetsbaar, net als online bankrekeningen. Als je Bitcoin vasthoudt, kun je een doelwit worden. De Bitcoin bestaat eigenlijk niet fysiek en in de online portemonnee zijn zeer veilige digitale sleutels om je kostbaarheden te beschermen.

Deze digitale sleutels zijn je eigen privésleutels. Dit zijn geheime codes waarmee de gebruiker het eigendom van zijn Bitcoin kan bewijzen. Portefeuilles die op smartphones zijn geïnstalleerd met behulp van een app, kunnen ook worden geactiveerd op valutawissels. Bitcoin-houders moeten ervoor zorgen dat de beveiliging van hun computer up-to-date is en dergelijke uitwisselingen vereisen een hoog beveiligingsniveau.

Concluderend laten vele softwareontwikkelaars weten dat de beveiliging van het core algoritme van de blockchain technologie zeer sterk is. De risico’s ontstaan vaak door gebruikers die bijvoorbeeld persoonlijke sleutels verliezen of afstaan aan derden.

Hoe kun je handelen in cryptocurrency?

Als het op Bitcoin aankomt, stellen handelaren vaak vragen als:

  • Waar is de Bitcoin te verhandelen?
  • Hoe kan je Bitcoin inruilen tegen andere valuta?
  • Hoe maak je winst met Bitcoins?
  • Kun je forex handelen met Bitcoins?

Goud gaat mogelijk door een herwaarderingsfase, terwijl de cryptocurrency’s zoals Bitcoin nu juist vaal als risicoafhankelijke alternatieven worden gezien wanneer dergelijke inflatierisico’s aanhouden. Deze cryptohype heeft mogelijk een deel van de vraag naar goud verzwakt. Verder bestaat de mogelijkheid dat de Amerikaanse FED de rente de komende 12 maanden drie keer verhoogt, met als gevolg dat verdere investeringen van goud naar obligaties verschuiven.

Om die reden, evenals al het andere dat hierboven is genoemd, en vanwege het hoge cryptocurrency-prijspotentieel, zou het kunnen dat u mogelijkheden ziet voor het handelen in cryptocurrency’s. Vanwege de onzekerheid rond waarde van de Bitcoin wilt u misschien de dagelijkse koers bewegingen in uw voordeel benutten.

Simpel gezegd, bij het investeren in Bitcoin is de traditionele koop- en houdstrategie nog steeds onveilig. De Bitcoin-strategieën die u zou kunnen kiezen, zijn daytrading, intra-week trading en / of scalperen.

Traditioneel is er een prijscyclus in elk financieel instrument. We onderscheiden vier grote prijs / marktcycli.

  • Ophoping
  • Prijsverhoging
  • Distributie
  • Prijsverlaging

Afhankelijk van de markt hebben ze vergelijkbare kenmerken en doorlopen ze vergelijkbare fasen. Markten zijn cyclisch, ze kunnen omhoog gaan, ze pieken, ze dalen en bereiken ze een dieptepunt. Wanneer een cyclus is voltooid, begint de volgende. Hoewel veel beleggers en handelaren niet erkennen dat markten cyclisch zijn, is hier nog geen eenduidig bewijs voor. Als je het bestaan ​​van cycli wel accepteert, is het alsnog bijna onmogelijk om de bovenkant of onderkant van een dergelijke cyclus juist te bepalen. Kennis van cycli is echter essentieel als u het handels- of beleggingsrendement wilt maximaliseren. Door grafieken te gebruiken, kunt u grote CFD-bewegingen benutten.

Conclusie

Moet Bitcoin een vorm van valuta worden? Zoals met alle technologie, kan er in de toekomst iets beters komen, en wanneer dit gebeurt, kan het de waarde van Bitcoin doen dalen, op een onverwachte spectaculaire manier. In tegenstelling tot valuta’s, heeft Bitcoin geen renteopbrengst, daarom is het in een normaliserende monetaire beleidsomgeving met stijgende koersen het beste om niet te proberen deze grondstof te behandelen als een lange-termijnopslag voor uw pensioen.

Hoewel de BTC innovatie een evolutie presenteert als een virtueel betalingssysteem, zijn er nog veel problemen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid die moeten worden aangepakt voordat klanten kunnen worden aangemoedigd om het te gebruiken of te accepteren als betaalmethode. Hoewel sommige handelaren misschien geloven dat Bitcoin uiteindelijk een levensvatbare beleggingskeuze zou kunnen zijn, is het onwaarschijnlijk dat het ooit de stabiliteit en veelzijdigheid van goud als belegbare grondstof zal overtreffen.

Maar als u besluit om cryptocurrency’s niet te gebruiken voor lange-termijn doelen, kan het zeer interessant zijn om te handelen in cryptocurrency CFDs. Het handelen in CFDs lost bijna alle problemen van de fysieke handel op, zo bent u op papier eigenaar van een bepaalde waarde en niet fysiek, is een platform van een broker streng beveiligd, en kunt u uw voordeel putten uit de onzekerheid binnen de markt.

Het wordt echter aanbevolen door professionele handelaren om te beginnen met een klein investeringsbedrag om te leren hoe het werkt. Om dit zo efficiënt mogelijk te doen kunt u gebruik maken van de diverse bekende brokers, die een demo account aanbieden. Hiermee kunt u vrijblijvend oefenen met handelen in cryptocurrency’s zonder eigen geld te gebruiken. Mocht u nog niet klaar zijn om het beleggen te proberen, volg dan onze gratis cursus handelen in cryptocurrency en leer nog veel meer over beleggen.

Begin met oefenen door te handelen in cryptocurrency

 

Aanbevolen artikelen:

Cursus beleggen fotoGratis cursus beleggen
Cursus beleggen in crytocurrency hoofdplaatjeCursus beleggen in cryptocurrency
Aandelen kopen in 4 Stappen Voor BeginnersAandelen kopen en verkopen in 4 stappen
gratis forex softwareGratis forex software
Hoofdmenu