Begin direct met online beleggen!

Bekijk het aanbod!
> Bitcoins kopen en verkopen in 4 stappen

Bitcoins kopen en verkopen in 4 stappen

5 december 2017 16:56 | 8.884 keer gelezen

Voor iedereen die graag snel wil starten met Bitcoins, hebben wij een kort en eenvoudig stappenplan. In dit stappenplan leert u welke stappen ervaren beleggers vaak doorlopen van begin tot eind. Wanneer u deze stappen aanhoudt, kan dit uw kans op winst vergroten. U kunt dit stappenplan zien als een veelgebruikte beleggingsstrategie.Bitcoins kopen in 4 stappen

Ervaren beleggers maken vaak gebruik van een bepaald stappenplan wanneer zij een positie openen. Dit zorgt voor structuur tijdens het beleggen, waardoor u sneller kunt handelen en een strategie hebt om op terug te vallen. De basis van online beleggen bestaat uit vier korte stappen:

  1. Software downloaden;
  2. Een aanleiding vinden voor de positie;
  3. De positie openen;
  4. De positie sluiten.

U kunt ervoor kiezen om dit stappenplan te oefenen met de beleggingssoftware. Hierin kunt u zelf kiezen tussen de demo en de echte versie. Dit stappenplan gecombineerd met het beleggingsprogramma zorgt ervoor dat u snel leert hoe online beleggen werkt.

Stap 1. De software downloaden

Wanneer u wilt starten met online beleggen, heeft u uiteraard een beleggingsprogramma nodig. Het programma dat wij gebruiken om te beleggen is van Plus500. Plus500 is een van de beschikbare brokers. Een broker kunt u zien als een aanbieder van online beleggen. Plus500 is een van de grootste aanbieders als het gaat om online beleggen. Plus500CY Ltd is geautoriseerd & gereguleerd door CySEC (#250/14). Daarnaast is Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909). Plus500 biedt CFD beleggen aan waardoor u met een hefboom kunt handelen.

Na het downloaden van het beleggingsprogramma kunt u een beleggingsrekening openen en kiezen tussen de demoversie en de echte versie. Wanneer u voor de demoversie kiest, ontvangt u 40.000 euro aan oefengeld. Hiermee kunt u oefenen met het programma zonder dat u risico loopt over uw eigen geld. Op het moment dat u geld heeft gestort op uw beleggingsrekening, kunt u direct aan de gang. In het onderstaande figuur kunt u zien hoe u de keuze maakt tussen de echte versie en de demo modus.

Bitcoins kopen in 4 stappen - Demoversie

Figuur 1: Bitcoins kopen & verkopen – Demoversie Plus500. Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Stap 2. Een aanleiding vinden voor het kopen en verkopen van Bitcoins

Voor veel ervaren beleggers zit de sleutel tot een succesvolle belegging in het vinden van een goede aanleiding. Met een goede aanleiding kunt u een weloverwogen keuze maken over uw belegging. Maar wat wordt er verstaan onder een goede aanleiding?

Een aanleiding is vaak te vinden in nieuwsberichten. Meerdere keren per dag worden deze nieuwsberichten gepubliceerd op internet, tv, radio en in de krant. Uit deze berichten kunt u uw voordeel behalen, doordat de berichten iets zeggen over de financiële situatie van bijvoorbeeld een bedrijf. De koers van Bitcoin reageert heel sterk op het vertrouwen die de mensen in de munt hebben. Daarom is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de opinies van invloedrijke mensen. Wij hebben twee korte voorbeelden voor u:

Stel dat er een bankdirecteur in het nieuws komt en zich uitspreekt over de Bitcoin. Hij noemt het de munt van de toekomst en gelooft dat over een paar jaar iedereen met Bitcoins betaalt. Dit is voor de Bitcoin natuurlijk erg goed nieuws als iemand uit de banken wereld zoveel vertrouwen in de Bitcoin heeft. Dit kan betekenen dat de waarde van Bitcoin stijgt. In dit geval speculeren wij vaak op een koersstijging.

Stel dat een land zich negatief uitspreekt over Bitcoins. Ze hebben er geen vertrouwen in en denken dat het een tijdelijke hype is. Dit zou kunnen betekenen dat veel mensen hun vertrouwen in Bitcoins verliezen waardoor de waarde gaat dalen. Bij een negatief bericht speculeren wij vaak op een koersdaling.

Stap 3. De positie openen

Nadat u een goede aanleiding heeft gevonden om te gaan beleggen, moet u bepalen hoeveel u wilt gaan inleggen. Bij online beleggen krijgt u te maken met het hefboomeffect. Dit effect vermenigvuldigt uw inleg met een vooraf bepaalde factor. Wilt u bijvoorbeeld een positie openen met een waarde van 100 euro? Dan kunt u te maken krijgen met een veelgebruikte hefboomfactor van 1:5. Dit betekent dat uw inleg wordt vermenigvuldigd tot een bedrag van 500 euro. Stel dat de Bitcoin waarde bij deze positie 1000 euro is, had u zonder hefboom een positie in kunnen nemen van 0.1 Bitcoin. Door het hefboomeffect kunt u nu een positie innemen van 0.5 Bitcoin. In het onderstaande figuur kunt u het hefboomeffect bekijken.Bitcoins kopen in 4 stappen - hefboomfactor

Figuur 2: Bitcoins kopen & verkopen – Het hefboomeffect. Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Het is verstandig om vooraf te bepalen wanneer u de positie sluit. U kunt ervoor kiezen om bepaalde punten in te stellen waarop u wilt dat de positie sluit. Dit kunt u doen door gebruik te maken van de ‘Profit call’ en de ‘Stop loss’.

De profit call sluit uw positie op een door u ingesteld punt. Wanneer u tevreden zou zijn met een rendement van 20%, kunt u dit in stellen. Zodra de koers dit punt bereikt, wordt uw positie gesloten en bent u zeker van uw winst. De stop loss sluit uw positie bij een bepaald verliespunt. Wanneer u niet meer wilt verliezen dan bijvoorbeeld 15% van uw inleg, kunt u dit instellen. Zodra de koers dit punt bereikt, wordt de positie gesloten. U kunt op deze manier dus nooit meer verliezen dan dat u hebt ingesteld.

Stap 4. De positie sluiten

Wanneer een eerder opgesteld doel behaald is, kunt u binnen enkele seconden de positie sluiten met het gewenste resultaat. Het is verstandig om een positie niet langer open te houden dan nodig is. U loopt het gevaar dat de koers weer daalt, waardoor uw winst ook vermindert. Wij raden u dus aan om de positie te sluiten zodra uw doel bereikt is.

Na het sluiten van uw positie wordt de eventuele winst direct bijgeschreven op uw beleggingsrekening. Ook kunt u een winstoverzicht bekijken van uw belegging. In dit overzicht kunt u het resultaat van uw positie bekijken.

Hieronder een voorbeeld met een winst van 50 euro met Bitcoins in 1 dag tijd! In figuur 3 kunt u een voorbeeld zien van een winstoverzicht.Bitcoins kopen in 4 stappen - resultaat

Figuur 3: Bitcoins kopen & verkopen  – Het resultaat. Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Tot zover het stappenplan voor online beleggen. U weet nu hoe u kunt starten met online beleggen. Dit stappenplan geeft uiteraard geen garantie tot succes, maar het kan uw kans op een succesvolle uitkomst wel vergroten. Wij wensen u veel succes met online beleggen!

8,4 /10

ribbon

plus500_mobiel

Download hieronder de software of open de demo in de webtrader (geen download nodig)

Download software

Open webtrader

* CFD trading: uw vermogen loopt risico, oefen dus eerst met een demo.

8,4 /10

ribbon

Download hieronder de gratis demo

Etoro mobiel

DOWNLOAD GRATIS DEMO

* CFD trading: uw vermogen loopt risico, oefen dus eerst met een demo.

Hoofdmenu