Begin direct met online beleggen!

Bekijk het aanbod!
> Brokers

Brokers

14 maart 2012 14:43 | 4.971 keer gelezen

Als u wilt leren beleggen is het belangrijk om de rol van brokers te begrijpen bij het beleggen. Wat zijn brokers, zijn er verschillende brokers, waar verdienen ze geld aan en waarom heeft u ze nodig? Deze vragen willen we hier beantwoorden.

Wat zijn online brokers?

Brokers zijn als het ware de makelaar van de beurs. Ze zorgen ervoor dat u als belegger kan handelen op de beurs. Ze brengen de verkoper en de koper bij elkaar en krijgen voor deze service een bepaalde commissie.

Waarom zijn die online brokers nodig?

U kunt niet zo maar naar een beurs gaan en daar als particulier beginnen met handelen, alleen bedrijven die verbonden zijn aan de beurs mogen op de beurs handelen. De brokers zijn bedrijven die op de beurs werken en het handelen in beleggingsproducten van particuliere beleggers mogelijk maken.

Waar verdienen de brokers geld aan?

Brokers krijgen commissie op elke transactie, dit ontvangen ze omdat ze het mogelijk maken voor particuliere beleggers om te handelen op de beurs. Daarnaast geven de brokers vaak meer service dan slechts het uitvoeren van een transactie. Brokers hebben nu eenmaal meer verstand van de beurs dan een particulier, vaak zijn ze al jaren aan de beurs gelieerd en hebben ze uitgebreide ervaringen met de verschillende beleggingsproducten en de gang van de koersen.  Daarom zijn er ook brokers die advies geven aan hun klanten, op welke momenten het verstandig is om te beleggen, in welk product ze moeten beleggen bijvoorbeeld.

Er zijn ook brokers die letterlijk alle transacties zelf regelen en instigeren, er zijn genoeg personen die hun kapitaal vertrouwen aan een broker die vervolgens probeert een zo hoog mogelijk rendement te behalen voor zijn klant. Deze brokers zijn natuurlijk wat duurder dan de brokers die gewoon transacties uitvoeren en af en toe advies geven.

Het verschil tussen een online broker en een gewone broker

Er zit ook nog een verschil tussen een online broker en een gewone broker, de online brokers hebben vaak minder mensen in dienst, het online beleggen gaat veel via IT omgevingen. Hierdoor kunnen ze erg veel kosten drukken en alle koersen real time aanbieden aan hun klanten, maar nog steeds met een lage commissie. Dat is essentieel voor het online beleggen want daytraders handelen met relatief klein kapitaal vele malen op een dag, als er elke keer een hoge commissie over zou moeten gaan zou er van de winst weinig overblijven.

De gewone brokers die aan banken verbonden zijn bieden wat meer service, ze zijn wat persoonlijker, en houden meer het handje van de belegger vast. Niet iedereen is daar van gediend en het kost ook nog eens een flinke duit.

Als u wil weten welke brokers er allemaal zijn en welke bij u past kan het geen kwaad om eens te kijken op het brokers vergelijken artikel of het artikel waarbij we de accounts van de verschillende brokers vergelijken. Er zijn vele verschillende accounts waarbij u gratis kunt leren beleggen.

Hoofdmenu